Vitamín B17 je ve vodě rozpustná látka. Je obsažen ve více než 1.200 druzích rostlin z nichž velká část je jedlých. Nejvyšší koncentrace vitamínu B17 je obsažená v jádrech pecek běžných druhů ovoce jako jsou meruňky, broskve, švestky, třešně, višně, ringle, špendlíky, jablka a mnoho dalších.
Vitamín B17 je taktéž nazýván laetril, amygdalin či nitrilosid. Molekula B17 obsahuje dvě jednotky glukózy, jednu molekulu benzaldehydu a jednu molekulu kyanidu, vše pevně spojeno.
Podle Dr. Krebse, potřebujeme minimálně 100 mg vitaminu B17 (ekvivalent 7 meruňkových jadérek denně) na prevenci proti rakovině.
Více o fungování a prospěšnosti vitamínu B17 pro lidský organizmus najdete v knize "Svět bez rakoviny - příběh vitamínu B17, Edward Griffin, Mladá fronta, 2011, 378s."
Zhlédněte také video s MUDr. Erbenem a jeho hosty o léčbě vitamínem B17 (
https://www.cestyksobe.cz/mudr-karel-erben-a-hoste-homocystein-a-b17-v-leceni-nadorovych-onemocneni/10693).
Vitamín B17 obsahuje v jeho čisté formě produkt B17 Vitality, který najdete pod odkazem Produkty.