Prebiotická multivláknina Prebio Vitality kombinuje ty nejzdravější suroviny z ekologického zemědělství. Prebio Vitality obsahuje ten největší zdroj rezistentního škrobu na světě, který se získává z organicky vypěstovaných zelených banánů (Austrálie). Tato superpotravina obsahuje tři typy vlákniny (rozpustnou, nerozpustnou a fermentovatelnou), což z ní činí základní zdroj multivlákninového rezistentního škrobu.
Banánová multivláknina je získávána technologií NutraLock™. NutraLock™ je nová technologie zpracování surovin, která dokáže „uzamknout“ důležité živiny 20—50krát rychleji než tradiční techniky tepelného zpracování (na rozdíl od levnějších variant, které používají špatné tepelné zpracování, které zabíjí všechny užitečné živiny, včetně rezistentního škrobu). Celý nový proces je přírodní, surový, chladný a udržuje integritu buněčných struktur, které vám přinášejí nepřekonatelné zdravotní výhody. Tento multivlákninový zdroj nakrmí miliardy dobrých bakterií, které vytvářejí náš mikrobiom. V tomto smyslu jej může pomoci vyživovat, což pomáhá při léčení střev.
Multivláknina ze zelených organických banánů je také přírodním zdrojem 5 HTP, který je přirozeným prekurzorem serotoninu. Serotonin je důležitý neurotransmiter, který reguluje pocity štěstí a pohody. A konečně, o rezistentním škrobu ze zelených banánů se často mluví jako o „second-meal“ a působí jako potlačovač chuti k jídlu, který může pomoci při hubnutí. "Banánová" vláknina je také bohatá na důležité minerály, jako je draslík, zinek, hořčík, a vitaminy B3 a B6.
Co je to rezistentní škrob? A proč je to nová léčivá superpotravina?
Rezistentní škrob je vzácný ... A nachází se jen v malé hrstce potravin, takže tu není mnoho možností. Můžete si vybrat ze studených brambor, luštěnin, čočky, fazolí nebo studené rýže. Avšak bezesporu musíte sníst velké množství těchto potravin, abyste se přiblížili doporučené denní dávce 18 gramů denně. Vědci se shodují, že nejvydatnější a nejsilnější typ rezistentního škrobu je rezistentní škrob v zelených banánech. Zelené banány obsahují ohromných 44% rezistentního škrobu na každých 100 gramů.